Blog
četvrtak, travanj 10, 2008
RijekaDanas pozvana je od strane producenata iz belgijske producentske kuće Woestijnvis da im pomogne u stvaranju serijala koji pripremaju za belgijsku nacionalnu televiziju VRT. Riječ je o projektu radnog naslova “Birthday Twins” čiju okosnicu čini pitanje: “Kakav bi moj život bio da se nisam rodio u Beligiji, već u nekom drugom dijelu svijeta?” Da bi našli odgovor na to pitanje pronašli su 20 Belgijanaca i sada širom svijeta traže ljude koji su rođeni istog dana. Namjera producenata je da 20 odabranih Belgijanaca upoznaju s njihovim “birthday twins” iz drugih zemalja. Jedna od zemalja koju su odabrali za svoj projekt je i Hrvatska.

Kod nas će uskoro započeti odabir zainteresiranih potencijalnih kandidata za sudjelovanje u ovom zanimljivom projektu. Producenti emisije imaju namjeru posjetiti grad odabranih kandidata i upoznati se s njihovim načinom života pokušavajući dati odgovor na pitanje na koji način okolina i društvo u kojem se pojedinac rodi utječe na njega i njegov životni put. Emisija će se tako sastojati od paralelnih portreta kandidata iz Belgije i njegova 3 „birthday twins“ iz drugih zemalja. Hrvatska je producentima posebno zanimljiva kao zemlja koja iako nije toliko udaljena od Belgije ima dramatično drugačiju prošlost.

RijekaDanas je pozvana od strane producenata emisije da im pomogne u nalaženju kandidata i medijskoj promociji projekta. Ponudu smo objeručke prihvatili jer smatramo da će, ukoliko neki od kandidata budu Riječani, to biti velika promidžba za naš grad.

U ponedjeljak ćemo objaviti datume rođenja 20 odabranih Belgijanaca i zatim kreće potraga za njihovim "birthday twins".

rijekadanas @ 12:06 |Komentiraj | Komentari: 1 | Prikaži komentare