Blog
petak, studeni 23, 2007
Nekoliko sati uoči izborne šutnje političke stranke na riječkom Korzu pokušavaju uhvatiti zadnje glasove. Istovremeno, riječki gradonačelnik je zadnjih dana misteriozno gotovo potpuno isčezao iz javnog i političkog života. Da li se radi o poznatoj Obersnelovom inatu i netrpeljivosti prema županu Komadini koji vodi lokalni SDP-ov tim ili je nešto drugo posrijedi, saznat ćemo vjerojatno uskoro.

U HDZ-ovom šatoru na Jadranskom trgu, Irena Grdinić (i Davor Jurkotić također) za astronomske honorare zabavljaju hipnotizirane penziće koji ovih dana naprosto opsjedaju središte grada u potrazi za besplatnim stranačkim rekvizitima. Ako ništa drugo, HDZ-ovci su zaslužili zahvalnicu Riječke turističke zajednice budući su njihovi predizborni skupovi u naš grad privukli brojne turiste iz Like i Dalmacije.

Šatore su na Korzu razapeli i HNS-ovci pokušavajući popraviti dojam očajnih reklama kojima svakodnevno okupiraju udarne televizijske minute. Zadnjeg dana kampanje na Korzu je viđen i istarski župan Jakovčić pokušavajući podići stranački rejting u Rijeci koja nije Istra ali je u istarskoj izbornoj jedinici...

Po zadnjim anketama, posljednji vlak za Sabor je pobjegao socijalno-liberalno-selječkom regionalistu Nikoli Ivanišu. Iza izbora ostat će upamćen njihov novinski oglas u kojem se politička opcija (regionalistička?) regije koja je daleko iznad hrvatskog prosjeka, zalaže za ravnomjerniji razvoj regija. Vrlo plemenito u odnosu na siromašnije dijelove zemlje ali teško da će im ovdašnji birači to honorirati. (rd)

rijekadanas @ 21:17 |Komentiraj | Komentari: 0