Blog
subota, listopad 20, 2007
Neumorni Crveni i Crni već 60 godina pokušavaju izbrisati sve što se ikada dešavalo u Rijeci. Crni su proslavili 60 godina NK Rijeke koja postoji od 1926 godine. Crveni pak ustrajno, poput programiranih robota, ponavljaju istu stvar. Koncentrirani su na obljetnice. Postoje dvije i pol stranice povijesnih obljetnica do 1945. godine i dvije i pol tisuće  od 1945 do danas.

Naučili su nas da je od osnivanja Vodovoda i kanalizacije u Rijeci prošlo točno 60 godina. Sva komunalna poduzeća rodila je majka partija. Praktično gledajući, to znači da su Riječani veliku nuždu radili u komad novina, stvar lijepo zamotali pa kroz prozor na ulicu (ako su i ulice postojale prije krucijalne 1945). Svoje najdraže nisu pokapali, a vodu su pili iz mnogobrojnih izvora oko grada. Za plin, struju i naftu se vjerojatno u Rijeci do 1945. nije ni čulo.

Čestitamo im na proslavi svih komunalnih poduzeća grada  osnovanih prije 60 godina jer prije nije bilo ničega. U isto vrijeme, Crni uz pomoć Crvenih u Zagrebu slave okruglije obljetnice Akademije, kazališta... Ako i prifali koja godina, nađe se negdje u starim papirima da je to ipak bilo malo prije. Tko će se za 50 godina uopće sjetiti da je Rijeka ne tako davno bila veća, naprednija, značajnija i poznatija od Zagreba?

rijekadanas @ 13:18 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare